Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Během svátků se žádné vypínání elektřiny neplánuje, řešit se budou jen kalamity a mimořádnosti

22. 12. 2022 | 9:54

Jako každoročně, i letos stanovila ČEZ Distribuce zásady pro vypínání zařízení distribuční soustavy v předvánoční a novoroční době, což jistě uvítají všichni její zákazníci. Omezení odstávek elektřiny začíná již v předvánočním období a pokračovat bude dále ke konci roku. Během vánočních svátků nebude probíhat žádné plánované vypínání.

ELtechnici v zimním terénu
ilustrační archivní foto: ČEZ

Nic by tak nemělo ohrozit rozsvícení vánočních stromečků ve všech domácnostech na zásobovacím území ČEZ Distribuce. Její zákazníci by svátky měli prožít v příjemné vánoční atmosféře v poklidu svých domovů, bez omezení dodávek elektrické energie.

Až do 1. 1. 2023 nebudou prováděny práce, které je možno vzhledem k jejich charakteru přesunout na jiné období. „Jedná se zejména o práce spojené s údržbou nebo výstavbou distribučního zařízení“, říká Radim Černý, místopředseda představenstva ČEZ Distribuce. „Uvedené zásady se netýkají vypínání v případě kalamitních a dalších mimořádných situací, kdy je pro odstraňování následků poruch nezbytně nutné distribuční zařízení vypnout“, dodává Černý.

ČEZ Distribuce, a. s., ze Skupiny ČEZ provozuje na území České republiky vedení v délce 165 834 km s 3,7 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech.

TZ/Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ