Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Českolipští radní podpořili kynologa i Školu rocku, Jablonec dá peníze na běhy pro radost

27. 11. 2019 | 5:40

Českolipští radní na svém jednání v úterý 19. listopadu podpořili další tři žadatele o finanční prostředky z Fondu rady města. Rozdělili celkem 59.000 korun. Podpořili tak činnost českolipského kynologa, spolku Škola rocku i akci, kterou pořádá firma Hrdlička.

hovawart1
Foto z www.psirasy.cz

Největší sumu, 30. 000 Kč, přisoudili radní spolku Škola rocku, který se věnuje práci s mladými hudebníky, poskytuje jim prostor pro zkoušení a domlouvá veřejná vystoupení. Významně se podílí také na nejrůznějších akcích města, jako byly třeba Městské slavnosti nebo oslavy 30. výročí sametové revoluce. Za získané prostředky pořídí spolek bicí soupravu s činely, protože ta stávající je častým používáním již hodně opotřebená.
 
Dvacet tisíc korun získala z fondu rady města společnost Hrdlička. Ta na konci roku pořádá tradiční setkání pro podnikatele a starosty z Českolipska s bohatým kulturním programem v krásném prostředí villy Hrdlička. Získané peníze poslouží firmě na částečnou úhradu nákladů spojených s tímto setkáním.
 
Posledním úspěšným žadatelem byl pan Miroslav Pospíšil, Českolipan, který se léta věnuje ve svém volném čase sportovní kynologii a slaví v tomto odvětví velké úspěchy - získal například i titul mistra světa. Na mistrovství světa stopařů plemene Hovawart se kvalifikoval i letos. Získaná dotace ve výši 9.000 Kč mu pomůže zaplatit náklady na dopravu do Francie, kde se letos toto mistrovství koná.

 

Dary z rozpočtu města Jablonce nad Nisou

Zastupitelé schválili dva finanční dary z rozpočtu města. Dvacet tisíc korun poplyne spolku Eruditus – Kruh přátel školy při ZŠ Liberecká a pět tisíc zapsanému spolku Běhy pro radost.

Eruditus – Kruh přátel školy při ZŠ Liberecká si letos připomíná 20. výročí spolupráce s městem Budyšín – partnerským městem Jablonce nad Nisou. „Spolupráce je založena na vzájemných výměnných pobytech dětí z obou států. V prosinci hostí jablonecká škola své partnery z Budyšína a vzhledem ke kulatému výročí spolupráce požádala statutární město o dar 20 tis. korun na pokrytí nákladů spojených s návštěvou zhruba 50 osob,“ komentuje žádost náměstek primátora David Mánek. 

Druhým příjemcem daru je zapsaný spolek Běhy pro radost, které se zaměřují na organizování sportovních akcí a událostí (např. ELEVEN Night Run). „Běžecký sport a volnočasové běhání je v našem městě velmi populární a věnuje se mu čím dál více lidí. Cílem Silvestrovského běhu je přilákat další zájemce o běhání a ukázat krásu večerního běhání okolo přehrady,“ zdůvodňuje příspěvek města náměstek Mánek. Letošní ročník Silvestrovského běhu bude již pátý a pořadatel počítá s 350 až 400 účastníky. Jablonecká radnice podporuje Běhy pro radost, z. s. pravidelně. „V letošním roce spolek obdržel už 8 000 korun na podporu akce ELEVEN Night Run,“ doplňuje Mánek.