Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Cestovní ruch včetně kongresové turistiky se vrací do starých kolejí. I v Libereckém kraji

21. 09. 2021 | 17:32

Po odmlce způsobené koronavirovou pandemií se svět vrací pomalu do původních kolejí včetně oblasti cestovního ruchu, kterou covid doslova otřásl. Dochází k restartu a zahájení nové sezony kongresové a MICE turistiky. Zkratka MICE spojuje anglická slova meeting, incentives, conferences, events – v překladu setkání, motivační pobyty, konference a akce.

turistitrosky 14madTOP
archivní foto Mad

„Kongresová turistika je v rámci cestovního ruchu velmi důležitým segmentem. Přináší nejen peníze, ale také povědomí o kraji a potenciál dalších návštěvníků,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Již na podzim roku 2020 se Liberecký kraj stal platným členem organizace Czech Convention Bureau. Pod mezinárodně srozumitelnou marketingovou značkou Region Liberec je kraj hlavním komunikačním partnerem pro zprostředkování kontaktů a propojení nabídky z jednotlivých turistických regionů a poptávky ze strany organizátorů MICE akcí. Dále byl proveden úvodní zápis na webové stránky a vytvořena základní prezentace Libereckého kraje. Nedílnou součástí bylo také zahájení komunikace a spolupráce s nejvýznamnějšími poskytovateli ubytovacích, stravovacích a doplňkových služeb v rámci celého kraje.

Dalším důležitým milníkem v letošní kongresové a MICE sezóně byla účast na zasedání členů Czech Convention Bureau, které se konalo v pondělí 13. září tohoto roku v konferenčních prostorách hotelu Clarion v Praze. V rámci schůzek se zástupci českých eventových agentur a firem, které se zabývají pořádáním kongresových akcí, se představila nabídka cestovního ruchu se zaměřením na Křišťálové údolí. Připraven byl vzorový itinerář putování za sklem a bižuterií pro různé cílové skupiny a další zajímavé novinky z Libereckého kraje. Z těchto schůzek vyplynul zájem nejen o samotné konání těchto akcí, ale zároveň možné doplnění pražských kongresů o výlety na sever.

Liberecký kraj má zájem na rychlém restartu celého oboru cestovního ruchu. Kongresová a MICE turistika je sice trochu opomíjeným ale velmi důležitým segmentem cestovního ruchu. Brzké znovuobnovení pořádání kongresů a MICE akcí může významnou mírou pomoci nejen poskytovatelům služeb, ale komplexně cestovnímu ruchu v Libereckém kraji.

LK/Jan Mikulička