Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Cyklojízdy GREENWAY JIZERA 2024 z Líšného do Svijan se zúčastní i liberecký hejtman

01. 05. 2024 | 18:26

Sdružení Český ráj ve spolupráci s Libereckým krajem a městem Turnov pořádají pracovní CYKLOJÍZDU GREENWAY JIZERA 2024. Zahájení a úvodní informace proběhnou v pátek 3. května ve 12.00 hodin v Líšném u Galerky (bývalá prodejna potravin).

cyklojizda2020 2
Foto: Pavel Charousek

Letošní cyklojízda, která má více pracovní charakter než v předchozích letech, povede po trase: Líšný – Malá Skála – Rakousy – Turnov – Modřišice – Přepeře – Všeň – Příšovice – Svijany, kde bude zakončena pracovním jednáním starostů obcí s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou, který se cyklojízdy také zúčastní.

Předmětem cyklojízdy bude seznámení s aktuální situací a stavem realizace a projektové přípravy úseků na trase Železný Brod – Turnov – Svijany:

- výstavba stezky GW Jizera v úseku Líšný – Železný Brod,

- smlouva o výpůjčce stezky v úseku Dolánky – Líšný mezi Sdružením Český ráj a Libereckým krajem, resp. Krajskou správou silnic LK,

- stavba stezky GW Jizera v úseku Turnov – Svijany v návaznosti na dotaci IROP,

- stav příprav GWJ na straně Středočeského kraje,

- informace z dalších úseků a oblastí GW Jizera.

Akce je otevřena také pro účastníky z řad veřejnosti.

TZ/Pavel Charousek