Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Den požární bezpečnosti připadne na pátek třináctého. Hasiči nechají nahlédnout do své "kuchyně"

112
09. 09. 2019 | 5:47

Na požárních stanicích Liberec, Česká Lípa, Jablonec n. Nisou, Semily budou v pátek 13. září ve vyhrazených hodinách připraveny komentované prohlídky stanic s ukázkou vybavení, které hasiči používají na různé typy zásahů. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na požární cisterny, velitelský automobil, žebřík, automobilovou plošinu a další speciální techniku.

hasBusScič
archivní foto HZS

Budou předvedeny ochranné obleky a ochranné pomůcky. Prohlédnout si bude možné taky prostory Krajského operačního a informačního střediska a TCTV 112.

Letošní 13. září je také Dnem požární bezpečnosti, který vyhlašuje Česká asociace hasičských důstojníků za účelem propagace požární ochrany a preventivního působení na veřejnost. Hlavním tématem bude letos akce 3m k životu – průjezdnost komunikací. Hasiči budou tento den po celém kraji upozorňovat na nedostatečný prostor, převážně zaparkovaných aut, v obydlených oblastech měst a obcí v Libereckém kraji, který znemožňuje hasičům průjezdy požární technikou k zásahům.

stanice Liberec:

Šumavská 414/11, Liberec

dopoledne mezi 9:00 – 12:00 hod. program pro pozvané ZŠ

odpoledne jsou plánované tři prohlídky pro veřejnost, ve kterých bude možné se seznámit s vybavením stanice Liberec a s TCTV 112 + KOPIS.

začátek prohlídek je ve 12:30 hod., 13:30 hod. a ve 14:30 hod. 

 

stanice Česká Lípa:

Ul. Karla Poláčka 3152

v čase 9 –15 prohlídky pro veřejnost

 

stanice Jablonec n. Nisou:

Ul. Palackého 4680/91,

dopoledne mezi 9:00 – 13:00 hod. bude stanice otevřena pro veřejnost

součástí programu budou komentované prohlídky stanice skupin po cca. 15 osobách v intervalech 30 min.

 

stanice Semily, Turnov, Jilemnice:

Nábřeží Svatopluka Čecha 185 (Semily)

Roztocká 506 (Jilemnice)

Trávnice 863 (Turnov)

v čase 8–14 hod. program pro pozvané ZŠ a MŠ

odpoledne 15–16 hod. bude stanice otevřena pro veřejnost

HZS/Lucie Hložková