Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dny čistého ovzduší v Mimoni, Jilemnici a České Lípě poradí, jak správně používat kotle, kamna a krby

08. 05. 2022 | 17:03

Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, spolu s městskými úřady v Jilemnici, Mimoni a České Lípě, připravil celodenní program o kvalitě ovzduší a edukaci veřejnosti o správném používání kotlů, kamen a krbů s názvem „Jak správně topit“. 

krb50 fire-4342977 1280
Ilustrační foto

Dny čistého ovzduší proběhnou vždy od 9.00 do 16.00, nebude chybět ani informační seminář pro žadatele o kotlíkové dotace. 

Dny čistého ovzdušíTour bude mít tato zastavení: 

Jilemnice – 17. 5. 2022

Mimoň – 18. 5. 2022

Česká Lípa – 19. 5. 2022

Hlavní program zajistí edukativní show „SMOKEMAN ZASAHUJE“ v podání Ing. Jiřího Horáka Ph.D. Zájemci budou interaktivním způsobem seznamováni se zásadami správného topení v domácích topeništích (kotlích, kamnech či krbech).  Show zahrnuje i praktické ukázky v pojízdné kotelně a lidé si mohou sami vyzkoušet různé pokusy (např. znázornění inverze v akváriu, měření teploty pomocí termočlánku nebo termokamery apod.). Více informací o Smokemanovi najdete na https://vec.vsb.cz/cs/smokeman-zasahuje/  .

Program dále doplní zástupci společností Asekol a.s. a Elektrowin a.s., které se zabývají sběrem elektrospotřebičů, podporou a vzděláváním veřejnosti o nutnosti třídění, recyklaci vysloužilého elektrozařízení a jeho cíleného umístění do nádob k tomu určených.

LK/Eva Říhová