Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do dnešního poledne je uzavřena trasa do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem

22. 01. 2023 | 5:45

Silnice v Libereckém a Ústeckém kraji jsou dnes s opatrností sjízdné. Komunikace v nižších polohách jsou po chemickém ošetření, místy jsou mokré. Rozbředlý sníh je na Děčínsku. V Jizerských a Krušných horách leží na cestách ujetá vrstva sněhu. Vyplývá to z dopravních informací.

zimaNew
archivní foto

Do 12:00 bude uzavřen úsek silnice I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem pro těžká nákladní vozidla nad 3,5 tuny.

V noci na dnešek ještě připadlo na severu Čech několik centimetrů sněhu. Drobně sněžilo ráno v oblasti Kořenova a Harrachova. Teploty se pohybovaly od pěti do jednoho stupně pod nulou. V terénu jsou ještě sypače a také údržba chodníků ve městech. V Liberci narazil ráno traktor s pluhem do plotu.

Do dnešního poledne je uzavřena trasa z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny. Silničáři úsek zavřeli v sobotu v poledne kvůli předpovědi sněžení. Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozy je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35.

Na Liberecku je od středy až do odvolání uzavřena pro kamiony nad šest tun silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo směrem na Raspenavu a Hejnice. Silnice vede chráněnou oblastí, a silničáři tam nemohou solit. Řidiči nákladních aut musí na Raspenavu a Hejnice po silnici 13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky. Pro autobusy a osobní auta je silnice průjezdná.

čtk