Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Harrachov vyhlásil sportovce roku a krále a královnu sportu do 21 let v deseti disciplínách

20. 05. 2024 | 5:42

Harrachov vyhlásil sportovce roku a krále a královnu sportu do 21 let. Sportovní komise ocenila celkem 21 harrachovských sportovců v 10 disciplínách. Král a královna pak byli zvoleni ve veřejném hlasování na internetu. Pro letošek jimi jsou skokan Štěpán Šálek a skicrossařka Terezie Lahodová. Poděkování za celoživotní práci v oblasti sportu přijali trenér Venca Čuřík a sjezdařka Tereza Kmochová, která letos
ukončila kariéru.

harrachov král a královna 436481212 840681908091953 4206642597484153138 n
Harrachov vyhlásil sportovce roku a krále a královnu sportu

“Oceňování sportovců k Harrachovu patří. Jsme městem sportu, ke sportu vedeme mládež a na financování sportu se jako město pravidelně podílíme. Velice mne těší výsledky našich sportovců i činnost našich sportovních klubů. Všem přeji jen to nejlepší a budu doufat, že je sport nikdy neomrzí a budou se do rodného Harrachova vždy rádi vracet,” říká starosta Tomáš Vašíček.

V letošním roce trenéři nominovali sportovce v 10 kategoriích. Jsou to sjezdové lyžování, běh na lyžích, biatlon, severská kombinace, skok na lyžích, atletika, hokej, mushing, skicross a skateboarding. Letošní novinkou je ocenění celých sportovních oddílů.

Královnou sportu je skicrossařka Terezie Lahodová (2011). Letos je prvním rokem mladší žákyní s účastí na republikovém kvalifikačním závodu v obřím slalomu a slalomu. Ve skicrossu obsadila 3. místo v Českém poháru, 2. místo v skicrossu Klínovec.

Králem sportu je skokan Štěpán Šálek (2013). Štěpán má na svém kontě 6. a 8. místo v MČR ve skoku na lyžích.

“Vyhlášení sportovce roku města Harrachov je každoročním vyvrcholením sportovní sezony a poděkování za skvělé výkony a zároveň motivací pro další trénink. Všem přeji hodně úspěchů a hlavně ať je sport nepřestává bavit. Vážíme si výkonů všech dětí, a proto jsme se letos rozhodli ocenit také celé týmy, ” říká předsedkyně sportovní komise Lucie Kučerová.

Výsledky :

Alpské disciplíny
1. Agáta Kunrtová
2. Adam Kunrt
3. Filip Kostrakiewicz

Běh na lyžích
1. Jakub Uman
2. Jakub Hanč
3. Michal Vaněček

Biatlon
1. Eva Rücková
2. Linda Konvalinková
3. Vilém Rück

Severská kombinace
1. Jiří Konvalinka
2. Adam Ježek
3. Nela Prouzová

Skok na lyžích
1. Barbora Štěpánková
2. Šimon Pelc
3. Štěpán Šálek

Různé
1. Filip Čermák - Atletika
2. Filip Lahoda - Hokej ( brankář)
3. Jana Draslarová - Mushing
4. Terezie Lahodová - Skicross
5. Filip Korbut - Skateboarding

Král a Královna ( 549 hlasujících = 505 platných /44 neplatných hlasů)
Štěpán Šálek - 96 platných hlasů
Terezie Lahodová - 58 platných hlasů

TZ/Hana Veselá