Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonečtí zastupitelé schválili 200tisícovou dotaci pro Potravinovou banku Libereckého kraje

19. 09. 2022 | 8:34

Jablonečtí zastupitelé schválili individuální dotaci z rozpočtu města pro zapsaný spolek Potravinová banka Libereckého kraje, z. s., a to ve výši 200 tis. Kč. Peníze jsou určené na financování běžného provozu spolku.

Potravinová banka Libereckého kraje slouží jiným organizacím poskytujícím služby sociálního charakteru. Sama neprovádí distribuci potravin osobám v tísni, dělá to zásadně prostřednictvím sítě místních organizací, které pracují s potřebnými lidmi.

„Na území ORP Jablonec nad Nisou spolupracuje potravinová banka se sociálním odborem magistrátu a poskytovateli sociálních služeb – organizacemi Dobrá rodina a Naděje. Celkově v roce 2021 poskytla potravinová banka na území ORP Jablonec nad Nisou 16 751,24 kg potravin, drogerie a hygienických potřeb, z toho 998 kg získal sociální odbor města. Za první pololetí tohoto roku to bylo již 900 kg,“ upřesňuje náměstek pro oblast sociální David Mánek.

JN/Jana Fričová