Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Každý den se lyžuje v Harrachově na červené sjezdovce, podmínky jsou dobré a sněhu je dost

07. 04. 2022 | 10:09

V Libereckém kraji zůstává v provozu poslední skiareál, v krkonošském Harrachově. Lyžuje se tam každý den na více než dva kilometry dlouhé červené sjezdovce. Sněhu je podle náčelníka lanovky v Harrachově Martina Nedvěda stálé dostatek.

lyzovani lanovka
Foto: Artur Irma

"V úterý byly podmínky nečekaně hezké, protože připadlo 20 centimetrů sněhu, ale pak do toho začalo pršet. Takže dnes je to takové uplakané, smutné, ale sjezdovka je pořád v dobré kondici, sněhu je dost a doufáme, že na víkend se počasí zlepší," řekl Nedvěd ČTK. Podle předpovědi by se mělo ochladit už dnes a na horách by mělo v dalších dnech sněžit. Zájemců o lyžování podle Nedvěda ve všedních dnech není mnoho, středisko ale zůstane v provozu až do velikonočního pondělí, tedy 18. dubna. "Tak doufáme, že nás někdo ještě navštíví," dodal.

V Jizerských horách už všechny skiareály provoz ukončily. Jizerská o.p.s. skončila i s úpravou tratí pro běžkaře. Pro nadšence ale chystá z pátku na sobotu tradiční Poslední jízdu rolby. "Do zázemí Jizerské o.p.s. pojede rolba z Jizerky. Věříme, že pokud jste ještě definitivně zimní sezonu neukončili, bude tato jízda po zpevněné magistrále krásným zakončením této vydařené sezony," uvedla Jizerská o.p.s na sociálních sítích. Podle údajů z meteorologických stanic je v osadě Jizerka přes 30 centimetrů sněhu a na Rozmezí skoro 60 centimetrů.

čtk