Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kdy a kudy budou v Českém ráji letos jezdit cyklobusy? Nově se rozjedou na sedmi linkách

25. 05. 2019 | 6:00

Již dvacátým rokem mají návštěvníci Českého ráje od května do září možnost využívat k přepravě letní cyklobusy, které letos doznaly významných změn. Nově se rozjedou na sedmi linkách, došlo k úpravám tras a k rozšíření počtu spojů. To se týká především turistických linek a spojů, z nichž část nabízí i přepravu kol.

Obecně ale Českým rájem jezdí - obzvlášť v pracovních dnech - velké množství autobusových linek i vlakových spojů, které mohou návštěvníci při poznávání regionu také využít.

„Rozšíření počtu spojů cyklobusů velmi vítáme a věříme, že budou návštěvníky regionu motivovat k jejich většímu využívání. To by vedlo nejen k šetrnější turistice, ale turistům také výrazně ubudou starosti s parkováním v jádrovém území Českého ráje, které začíná být všeobecně obtížně řešitelným problémem. Navíc je tu i možnost dobře zkombinovat cyklobusy mezi sebou a navázat i na vlakové spojení,“ doplňuje Lucie Rakoušová ze Sdružení Český ráj.

Více najdete zde: http://www.cesky-raj.info/cs/cykliste/cyklobusy.html

Přehled linek:

 

Trasa červená, v provozu od 1. června do 29. září 2019

•              Turnov - Vyskeř - Hrubá Skála - Újezd pod Troskami - Libuň - Jinolice - Holín - Jičín

Trasa žlutá, v provozu od 1. června do 30. září 2019

•              Jičín - Holín - Prachovské skály - Pařezská Lhota - Mladějov - Sobotka - Podkost

Trasa modrá, v provozu od 29. června do 1. září 2019

•              Semily - Chuchelna, Kozákov - Rovensko pod Troskami – Troskovice

Trasa zelená, v provozu od 29. června do 1. září 2019

•              Liberec - Turnov - Vyskeř – Sobotka

Trasa hnědá, v provozu od 1. června do 1. září 2019

•              Mladá Boleslav - Mnichovo Hradiště - Boseň - Kněžmost - Branžež - Libošovice, hrad Kost - Sobotka

Trasa fialová, v provozu od 1. května do 29. září 2019

•              Turnov - Malá Skála, Vranové - Jablonec nad Nisou

Trasa růžová, v provozu od 1. května do 29. září 2019

•              Turnov - Klokočí - Koberovy - Železný Brod

 

Letní turistické cyklobusy jsou projektem Mikroregionu Český ráj ve spolupráci s městy a obcemi turistického regionu Český ráj. Jejich provoz je podpořen finančními prostředky Královéhradeckého a Libereckého kraje.

 Jízdní řády cyklobusů jsou uvedeny i v turistických novinách, které vydalo Sdružení Český ráj, i na samostatných letácích a plakátech. Tyto tiskoviny budou k dispozici zdarma v informačních centrech a na dalších místech v regionu.
 

TURISTICKÉ NOVINY ČESKÝ RÁJ 2019

Doba dovolených a výletů se blíží. Pro jejich snadnější plánování připravilo Sdružení Český ráj ve spolupráci s informačními centry a dalšími partnery v regionu tradičního průvodce turistickou sezonou. Jedná se o turistické noviny Český ráj 2019, které návštěvníkům i místním přinášejí důležité informace o nabídce celého území.

„Každým rokem vybíráme do novin téma, které chceme čtenářům blíže představit. Pro ten letošní jsme zvolili tradice a místní produkci. Český ráj je totiž mj. místem, kde návštěvníci najdou jedinečné a zachovalé stavby lidové architektury, dosud žijící tradiční řemesla i kvalitní a poctivé lokální produkty,“ informuje Lucie Rakoušová ze Sdružení Český ráj.

V turistických novinách krom hlavního tématu čtenáři najdou kalendář akcí a důležitých výstav v regionu, přehledy turistických památek a cílů, novinky z regionu a informace o vstupném a otevírací době turisticky zajímavých míst.

Noviny v elektronické podobě najdete zde:
http://www.cesky-raj.info/cs/o-regionu/propagacni-materialy/turisticke-noviny-cesky-raj.html