Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Konečně! Od prosince se pro dopravu otevře silnice z Turnova do Ohrazenic a napojení na D10

26. 11. 2019 | 11:47

Od prosince se v Libereckém kraji pro dopravu otevře silnice z Turnova do Ohrazenic a napojení na D10. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla. Obnova úseku je součástí rekonstrukce silnice 610 z Turnova na hranici se Středočeským krajem.

silnice, Turnov
Foto: LK

Práce na ní začaly v dubnu, celá akce má být hotova v listopadu příštího roku. Stavba za 205 milionů korun je největším společným projektem v kraji. Kromě Libereckého kraje a Turnova se do něj zapojí i Přepeře, Příšovice, Svijany a Ohrazenice. Na rekonstrukci přispěla Evropská unie.

Práce na rekonstrukci silnice 610 z Turnova do Svijan a v Nádražní ulici v Turnově ve směru na Ohrazenice jsou za polovinou. Na zimu se ale zastaví. Už od listopadu dal kraj do předčasného užívání dva úseky silnice 610, zhruba 600 metrů dlouhý úsek od hranice Libereckého kraje po novou okružní křižovatku ve Svijanech a také zhruba tříkilometrový úsek z Příšovic po křižovatku se silnicí třetí třídy v Přepeřích. Od neděle přibude další úsek. "Jedná se o úsek od křižovatky s dálnicí číslo 10 v Ohrazenicích po křižovatku v ulici Fučíkova v Turnově. Povrch je z tichého asfaltu. Jedná se o čtvrtý úsek z takového materiálu na krajských silnicích," řekl ČTK náměstek hejtmana Jan Sviták (Starostové pro Liberecký kraj).

Počasí zatím podle Svitáka dovoluje pokračovat v práci v místě železničního podjezdu v Turnově, pokračuje i výstavba nové kanalizace a vodovodu. "Podjezd a křižovatka v jeho blízkosti jsou velmi komplikované a nejvíce problematické místo celé stavby. Prolíná se zde mnoho inženýrských sítí od více různých investorů v malém prostoru. Ukončení prací a částečné, provizorní zprovoznění celého uzlu na zimu závisí na počasí. Zatím s ním počítáme nejpozději na konci letošního roku," řekl Sviták. Teprve po zprovoznění podjezdu bude podle něj možné pracovat na navazujícím úseku z Turnova na Přepeře. Práce tam začnou až na jaře, stejně jako na zbylých úsecích ze zhruba osmikilometrové komunikace.

čtk