Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kraj letos poprvé podpoří projekty pro rodiny s dětmi. Nestátní neziskové organizace mohou žádat od 1. února do 15. dubna 

28. 01. 2020 | 8:35

Finanční příspěvek na podporu projektů z oblasti rodinné politiky mohou letos poprvé od Libereckého kraje získat nestátní neziskové organizace. Žádosti o individuální dotace je možné podávat od 1. února do 15. dubna letošního roku prostřednictvím internetových stránek Libereckého kraje. Celkem kraj na tyto účely vyčlenil půl milionu korun.

RODINA 3
Ilustrační foto

Žadatelé mohou získat až 70 procent z celkových způsobilých výdajů projektů. „Organizace budou moci peníze použít na osvětové vzdělávací programy pro rodiny s dětmi, na podporu mezigeneračního soužití a metodickou podporu při zavádění flexibilních pracovních úvazků,“ upřesnil náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda. 

Všechny žádosti posoudí Poradní sbor pro sociálně-právní ochranu dětí Krajského úřadu Libereckého kraje. Poté materiál předloží orgánům kraje s návrhem na rozdělení peněz. Více informací je na internetovém odkazu https://dotace.kraj-lbc.cz/Individualni-zadost-o-dotaci-v-oblasti-rodinne-politiky-r935423.htm.

LK/Jan Mikulička