Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kraj otevřel již šest z osmi připravovaných Center odborného vzdělávání

08. 09. 2019 | 18:24

Projekty Center odborného vzdělávání (COV) za zhruba 593 milionů korun mají za cíl zkvalitnit středoškolskou výuku. Nové moderní vybavení mají žáci již na šesti školách v regionu.

COVPuta
archivní foto

V říjnu plánuje kraj otevřít COV uměleckoprůmyslové na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Kamenickém Šenově. Projekt COV řemesel na Střední škole řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou se zpozdí kvůli částečné havárii. V současné době již končí zebezpečovací práce a záhy na ně naváže samotná výstavba objektu. Žáci se nových prostorů dočkají pravděpodobně příští rok v září.

„U tak rozsáhlého projektu, jakým je výstavba Center odborného vzdělávání, by bylo troufalé očekávat, že vše bude fungovat od začátku do konce bez sebemenších problémů. I přesto můžeme být spokojení. Již jsme otevřeli šest z osmi připravovaných COV. Nebýt havárie na jablonecké škole, mohli jsme mít letos dokončené všechny školy,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Ke slavnostnímu otevření COV v Kamenickém Šenově dojde 3. října 2019. V Jablonci nad Nisou dokončuje firma Metrostav zabezpečovací práce na objektu školy. Již příští týden by měla staveniště převzít firma BAK a pokračovat ve výstavbě samotného COV. Celkové náklady na zabezpečovací práce a výstavbu nové rámové konstrukce v místě havárie vyjdou Liberecký kraj na 32 milionů korun. Silnice v Podhorské ulici se obousměrně zprovozní nejpozději do konce roku.   

LK/Filip Trdla