Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kraj se dnes probudil do dalšího mrazivého rána, silničáři doporučují zvýšenou patrnost

09. 03. 2022 | 8:05

Liberecký kraj se dnes probudil do dalšího mrazivého rána, na Jizerce v Jizerských horách klesly ráno teploměry pod minus 15 stupňů Celsia. Komunikace jsou sjízdné, silničáři ale doporučují zvýšenou opatrnost. V horských oblastech se na silnicích může objevovat led z tajícího sněhu.

silnice snow-1281636 1280
Ilustrační foto

Hlavní tahy v kraji jsou většinou dnes ráno holé a vymrzlé, opatrní by měli být řidiči zejména ve vyšších polohách, kde se nesolí. Na silnicích je tam zledovatělá vrstva ujetého sněhu, která může klouzat.

V kraji je dnes většinou jasno, teploty se pohybují od minus jednoho do minus sedmi stupňů. Slunečné počasí vydrží podle meteorologů celý den, teploty vystoupají až k deseti stupňům nad nulou, na horách může být až pět stupňů.

čtk