Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kraj se probudil do mrazivého rána, na Jizerce bylo minus 19 stupňů, silničáři doporučují opatrnost

08. 03. 2022 | 7:43

Liberecký kraj se dnes probudil do mrazivého rána, na Jizerce v Jizerských horách se ráno teploty blížily k minus 19 stupňům Celsia. Komunikace jsou sjízdné, silničáři ale doporučují opatrnost, při tak nízkých teplotách sůl ztrácí účinnost a silnice mohou namrzat. V horských oblastech se na silnicích může objevovat led z tajícího sněhu.

jizerky 01-2019-014-Radek Strupl-Pod Bukovcem
Foto: Radek Strupl, Pod Bukovcem

Hlavní tahy v kraji jsou většinou jen holé a vymrzlé, místy mohou být vlhké. Na silnicích nižších tříd, zejména v horských oblastech, kde se nesolí, je na silnicích zledovatělá vrstva ujetého sněhu, která může klouzat. Ojediněle se mohou objevovat i mlhy, které při tak nízkých teplotách mohou na silnicích namrzat.

V kraji je dnes ráno většinou polojasno nebo skoro jasno, teploty se pohybují od minus tří do minus šesti stupňů, na Jablonecku a Semilsku ale teploměry na některých místech klesly až k minus 18 stupňům. Slunečné počasí vydrží podle meteorologů celý den, teploty vystoupají až k sedmi stupňům nad nulou, na horách maximálně ke dvěma stupňům.

čtk