Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kraj splnil slib a rezervační systém na koronavirové testy už běží. Objednat se lze na jakékoliv místo

20. 09. 2020 | 12:28

Systém pro on-line rezervace na koronavirové testy kraj spustil ve slíbeném termínu - dnes v 10 hodin. Na facebooku o tom informoval hejtman Martin Půta (SLK). "Objednat se můžete na konkrétní čas a místo. Využívejte prosím tuto možnost co možná nejvíc, vyhnete se tak dlouhým frontám a zabráníte přetížení jednotlivých odběrových míst," nabádá hejtman.

KNLtesty
Foto: FB KNL

Krajská nemocnice na svém fb profilu uvedla: Liberecký kraj spustil JEDNOTNÝ SYSTÉM REGISTRACE na testy Covid-19. Objednat se přes něj můžete nejen k odběru do naší nemocnice, ale i na další odběrová místa v kraji. Nově se přes něj registrují nejen samoplátci, ale i pacienti indikovaní KHS a PL.

Objednání je možné pouze přes webovou aplikaci ZDE

Přesný postup objednávání naleznete ZDE.

Pacienty s pohybovým či jiným zřejmým zdravotním omezením žádáme, aby po příchodu kontaktovali personál odběrového stanu

Pacienti bez možnosti přístupu k internetu (a možnosti on-line registrace), kteří mají vystavenou žádanku ÚZIS, se dostaví v avizovaných časech přímo na odběrové místo a zařadí se do fronty.

fb KNL

Rezervační systém nabízí pět odběrových míst, kromě nemocnic v Liberci, Jablonci, České Lípě a Jilemnici i nové stanoviště ve Státním zdravotním ustavu, pracoviště Vratislavice. Zájemci mohou zvolit i variantu "je mi to jedno kde". V takovém případě si vyberou pouze čas, který jim vyhovuje a systém jim nabídne, kde je tou dobou volno. Dnes k 13. hodině nebyl systém nijak zahlcen a nabízel dostatek volných termínů v pětiminutových intervalech. Při objednávání je rovněž třeba rozlišit, zda se objednáváte jako samoplátce nebo jako člověk s žádankou vydanou hygienikem či praktickým lékařem. Takový test je hrazen zdravotní pojišťovnou.

aro