Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kraj vyzval poskytovatele specializovaných ambulantních služeb, aby "půjčili" sestry do nemocnic

19. 10. 2020 | 15:05

Výzva poskytovatelům specializovaných ambulantních služeb v Libereckém kraji: „Nemocnice v Libereckém kraji poskytující akutní a intenzivní péči o covid pozitivní pacienty se potýkají s nedostatkem sesterského personálu. Studenti ze škol, středních, vyšších či vysokých, nemohou plnohodnotně nahradit náročnou práci sester.

sestryZdravwwwsestraorg
ilustrační foto

Liberecký kraj proto prosí a vyzývá poskytovatele specializovaných ambulantních služeb, aby dle jejich provozních možností uvolnili zdravotní sestry pro pomoc v nemocnicích.

Pevně doufáme, že lékaři pochopí současnou krizovou situaci a budou ochotni a schopni zajistit chod svých ordinací i bez zkušené sestry. Jsme si vědomi, že sestra je nepostradatelnou součástí specializované ambulantní péče, avšak akutní nemocniční péči o hospitalizované pacienty vyžadující odbornou a intenzivní pomoc, nelze v této vypjaté situaci zvládnout bez dostatečně personálně pokryté sesterské profese.

Nemocnice jsou připraveny sestry zaškolit, poskytnout jim nutné vybavení ochrannými pomůckami a za odvedenou práci jim zaplatit.

 

Děkujeme.“

Podepsáni:

Martin Půta, hejtman Libereckého kraje

MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana, řízení resortu zdravotnictví

MUDr. Richard Lukáš, Ph.D., ředitel Krajské nemocnice Liberec, a. s.

Ing. Pavel Marek, ředitel Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s.

MUDr. Vít Němeček, MBA, ředitel Nemocnice Jablonec nad Nisou, p. o.

MUDr. Jiří Kalenský, ředitel MMN, a. s.

 

Případné zájemkyně hlaste se na příslušných adresách:

michaela.zvonickova@nemlib.cz, marie.fryaufova@nemlib.cz

pavlina.pilarova@nemcl.cz

rehorova@nemjbc.cz
helena.hejdukova@nemjil.cz

LK/Filip Trdla