Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Královéhradecký kraj obhájil vítězství ve srovnávacím výzkumu Místo pro život, Liberecký skončil až osmý

13. 06. 2019 | 20:25

Na Královéhradecku jsou kvalitní služby pro občany, seniory i nemocné. Královéhradecký kraj má celkově výborné podmínky pro život, a dokázal tak obhájit loňské vítězství ve srovnávacím výzkumu Místo pro život.

rodinaCharousekNew
ilustrační foto: Pavel Charousek

V něm analytická agentura Datank hodnotí data získaná z nezávislých zdrojů a údaje z průzkumu prováděného mezi 1 250 obyvateli a starosty všech regionů. Na stříbrnou příčku se vyhoupl Jihočeský kraj, bronz získává Zlínský kraj. LIberecký kraj skončil až osmý v pořadí. Poslední je Ústecký kraj.

Srovnávací výzkum Místo pro život už devátým rokem mapuje kvalitu života obyvatel v jednotlivých krajích České republiky. Výzkum Místo pro život veřejnosti nabízí možnost dlouhodobě sledovat stav jejich regionu a jeho vývoj. Výsledky srovnávacího výzkumu motivují a inspirují státní správu i samosprávu, nevládní organizace, podnikatele i občany, a vedou tak ke zlepšování podmínek ovlivňujících kvalitu života. Mnohdy důležitější než hmotné statky je pro řadu lidí fungující občanská společnost, vzájemný mezigenerační respekt a tolerance rozdílných názorů. Organizátoři projektu Místo pro život se snaží také na tyto hodnoty poukázat a upozornit na jejich důležitost.

Tisková zpráva

VÝSLEDNÉ POŘADÍ KRAJŮ ZA ROK 2019

1.

Královéhradecký kraj

2.

Jihočeský kraj

3.

Zlínský kraj

4.

Pardubický kraj

5.

Hlavní město Praha

6.

Středočeský kraj

7.

Jihomoravský kraj

8.

Liberecký kraj

9.

Kraj Vysočina

10.

Plzeňský kraj

11.

Olomoucký kraj

12.

Moravskoslezský kraj

13.

Karlovarský kraj

14.

Ústecký kraj