Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Lázním státem dotované vouchery pomohly. Plní se Libverda i Kundratice a vrací se  i německá klientela

08. 07. 2020 | 15:32

Lázním v Libereckém kraji státem dotované poukazy pomohly. V Lázních Libverda ve Frýdlatském výběžku i Lázních Kundratice v Osečné na Liberecku se po koronavirových opatřeních lůžka postupně zaplňují. Největší zájem je o letní sezonu, zjistila dnes ČTK. Do lázní se už také postupně vracejí zahraniční klienti, zejména ti z Německa, kteří tvoří významnou část jejich klientely.

lázně
ilustrační foto

Slevy na pobyty v tuzemských lázních poskytuje stát od 1. července do konce letošního roku z programu COVID - Lázně. Program má po koronavirové pandemii pomoci znovu nastartovat cestovní ruch v Česku. Podmínkou pro okamžitou slevu na pobyt 4000 korun je strávit v lázeňském zařízení alespoň šest nocí a využít minimálně pět procedur. Voucher si lidé mohou stáhnout na portálu Kudyznudy.cz, vygenerovat je ho možné i přímo v lázních. Využít ho mohou jen lidé nad 18 let s trvalým pobytem v České republice, kteří jsou účastníky veřejného zdravotního pojištění.

"Vouchery bereme, klienty nijak neodsouváme mimo hlavní sezonu. Zájem je enormní," řekl dnes ČTK Jakub Zeman ředitel Lázní Libverda, které se v Jizerských horách specializují na srdeční a cévní onemocnění, léčení pohybového ústrojí a onkologických nemocí. "Je to teprve týden od spuštění, takže to ještě není tolik znát, ale kapacity se plní postupně čím dál víc," doplnil. Kapacita lázní je podle něj v tuto chvíli obsazena zhruba ze dvou třetin. "Vracejí se i němečtí klienti, je jich méně než v minulosti, ale postupně se to také lepší," dodal Zeman.

Lázně Libverda.

Klientů přibývá díky slevovým poukazům také v Lázních Kundratice, které se specializují na léčbu pohybového ústrojí. Patří k nejstarším lázním v České republice a mimo ostatních procedur využívají i tradiční přírodní léčivý zdroj - sirnoželezitou slatinu. "Zvedlo to naplněnost i zájem o lázně," řekla dnes ČTK členka představenstva Jana Šlamborová. Lázně jsou obsazené z více než 70 procent. Problémy jsou ale podle ní se systémem generujícím poukazy, který padá. "Slevy navíc už musíme poskytovat, ale jestli je opravdu dostaneme proplacené, se dozvíme až na konci měsíce, až budeme žádat proplacení poukazů," dodala.

čtk