Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký kraj bude hvězdou podzimních televizních pořadů, tak se podívejte

18. 09. 2021 | 14:51

Pomalu ale jistě se dostáváme do období babího léta a následujícího podzimu. Na výlety se ale dá vyrážet pořád. Pokud ale počasí výletům nepřeje, můžete zajímavosti a krásy Libereckého kraje objevovat i prostřednictvím televizních obrazovek.

kraj Podzim v Libereckém kraji.
Podzim v Libereckém kraji, foto: LK

A na jaké pořady se můžeme těšit na podzim? Zejména milovníky historie potěší dokumentární série České televize, ve které budou představeny doslova skryté skvosty. V Libereckém kraji se herec Jaroslav Plesl podívá do Lužických hor na hrad Grabštejn. Pořad ponese název Neobjevené skvosty. Kamery a reflektory budou na náš kraj namířené i nadále, protože aktuálně je v přípravách velká řada zajímavých pořadů. Například prozradíme, že se k nám vydá Aleš Háma se svým obytným vozem v druhé sérii pořadu Karavanem po Česku. Alena Zárybnická pak představí fenomén lezení v Českém ráji, Josef Polášek se naopak vydá na putování po hospůdkách a pivovarech. Martin Kraus si projede krásná místa na koňském hřbetu. Na přípravě všech těchto pořadů se podílí také oddělení cestovního ruchu Libereckého kraje.

„Snažíme se hledat všechny možné cesty, jak dát o Libereckém kraji vědět. Televizní a internetové kanály jsou pochopitelně důležitým zdrojem informací, a pokud jsou programy kvalitně zpracovány, lidé doporučené tipy rádi využívají,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

A tip na závěr pro všechny Insta nadšence. Tohle léto taky probíhá řada influencer a press tripů. Do našeho krásného kraje se tak stihli už vypravit třeba instagramerky Natálie Tolarová, Anna Kadeřávková a Anna Šulcová nebo fotograf Jan Řeháček. Tak se nechme inspirovat tipy, které najdeme na jejich sociálních sítích. Tipy od nás pak najdete zase na našem Facebooku a Instagramu, kde jsme jako Region Liberec!

LK/Blanka Freiwilligová