Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Lídrem Starostů pro krajské volby v příštím roce bude počtvrté Martin Půta

21. 09. 2023 | 11:41

Lídrem Starostů pro Liberecký kraj (SLK) pro krajské volby v příštím roce bude v Libereckém kraji opět Martin Půta, který je hejtmanem kraje od roku 2012. Tento post tak bude obhajovat potřetí, kandidaturu oznámil dnes. Uskupení SLK je prvním, kdo oznámil svého lídra pro krajské volby, které budou za rok na podzim

půta hejtof4světlésako
Martin Půta

"Na podzim 2020 jsem si ani ve snu nedokázal představit, s čím vším se budeme muset v dalších letech vypořádat. Dopady pandemie covidu a ruské agrese na Ukrajině měly a stále mají zásadní vliv nejen na ekonomiku, ale i společenskou náladu v naší zemi. Přes 20 let se snažím pracovat ve prospěch Libereckého kraje a lidí, kteří v něm žijí. Nechci se schovávat před odpovědností a jsem dál připraven ze všech sil bojovat za zájmy našeho kraje a jeho obyvatel," uvedl v tiskovém prohlášení hejtman.

Starostové volby v Libereckém kraji v roce 2020 vyhráli potřetí v řadě. Hlas jim tehdy dalo 38,57 procenta voličů a získali 22 mandátů ze 45 v krajském zastupitelstvu. Druhé skončilo ANO, jež má deset křesel, Piráti a ODS mají po pěti. Do zastupitelstva se dostala ještě SPD, má tři mandáty. "V uplynulých letech jsme v Libereckém kraji odstartovali celou řadu zásadních projektů, za které cítíme zodpovědnost a rádi bychom je v příštím volebním období dokončili," dodal Půta.

čtk