Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Meteorologové varují před vysokými teplotami, zítra bude v Libereckém kraji až 33 °C

23. 07. 2019 | 13:01

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před vysokými teplotami, které platí i pro Liberecký kraj. Ve středu bude jasno, přes den přechodně až polojasno. Nejvyšší denní teploty 30 až 33 °C, na horách 25 až 28 °C.

koupání baby-2605524 1280
Ilustrační foto

Český hydrometeorologický ústav upozorňuje, že vysoké teploty mohou způsobit vysokou zátěž na lidský organismus, nebezpečí přehřátí a dehydratace.

Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech. Hodnoty UV indexu budou v poledních hodinách velmi vysoké, omezit pobyt na přímém slunci, příp. používat sluneční brýle, pokrývku hlavy a chránit pokožku.

Ve čtvrtek bude jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 34 °C. Slabý proměnlivý nebo východní vítr 1 až 4 m/s.

bLeCha s využitím informací ČHMÚ