Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Motoristy čekají další omezení na silnici 35 Liberec - Turnov, potrvají do konce prázdnin

30. 06. 2019 | 18:27

Další omezení čekají motoristy na frekventované silnici 35 mezi Libercem a Turnovem. Dopravní značení, které omezovalo provoz už od Liberce, sice v závěru června silničáři odstranili, dnes ale instalovali nové.

Radelsky-mlyn-prestavbawww.valbek.cz
ilustrační foto

S dopravním omezením od Jeřmanic po Hodkovice nad Mohelkou musejí řidiči počítat od pondělí až do konce prázdnin. V prvním červencovém týdnu bude kvůli opravám uzavřen nájezd od Jablonce na Hodkovice a sjezd do Hodkovic, řekl dnes ČTK vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp.

Na silnici z Liberce na Turnov a Prahu se pracuje už od dubna na rekonstrukci mostu u Jeřmanic, doprava je tam svedena na polovinu vozovky. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) navíc přidalo opravu povrchu silnice, který už na některých úsecích dosluhuje. "Do 7. července bude uzavřen sjezd do Jeřmanic, Rychnova u Jablonce na silnici 65 a Hodkovic nad Mohelkou. Zároveň bude uzavřený i nájezd ze silnice 65 od Jablonce nad Nisou ve směru na Turnov a také nájezd na Turnov u Jeřmanic," uvedla na stránkách policie mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

V další etapě od 8. července až do konce prázdnin bude podle policie ve směru od Liberce na Turnov uzavřený sjezd i nájezd u Jeřmanic a také sjezd na silnici 65 směrem na Rychnov a Jablonec. "Žádáme řidiče, aby respektovali přechodné dopravní značení, dbali zvýšené opatrnosti a dodržovali pravidlo takzvaného zipu," řekla Šrýtrová. Další komplikace přinese od poloviny července rekonstrukce mostu na silnici třetí třídy z Hodkovic na Liberec. "Objízdná trasa bude vedena po silnici 35 mezi Hodkovicemi nad Mohelkou a Libercem," dodala.

Na silnici 35 čekají motoristy komplikace také přímo v Liberci. Na průtahu ve směru od Turnova na Děčín je před tunelem od soboty doprava svedena do jednoho pruhu a mohou se tam ve špičce tvořit kolony. Důvodem je rekonstrukce opěrné zdi u dopravního podniku. Omezení čeká řidiče na silnici 35 i na průtahu Turnovem, kde se od poloviny května pracuje na rekonstrukci mostu přes Jizeru. Pracuje se na polovině směrem na Jičín, doprava je vedena obousměrně po druhé polovině mostu.

čtk