Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na hlavních tazích v horských částech Jablonecka a Semilska jsou zbytky sněhu

26. 01. 2022 | 6:54

Silnice v Libereckém kraji jsou dnes nadále sjízdné se zvýšenou opatrností. Po nočním mírném sněžení jsou zbytky sněhu i na hlavních tazích v horských oblastech Jablonecka a Semilska, vyplývá z údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic.

Teploty se ráno v kraji pohybovaly mezi nulou a plus dvěma stupni Celsia, na horách mezi minus čtyřmi a minus jedním stupněm. Na Semilsku viditelnost snižují mlhy, které mohou být ojediněle i mrznoucí. Na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a západní části Krkonoš je ujetá vrstva sněhu krytá posypem, zbytky sněhu jsou na vedlejších silnicích v Lužických horách. Jinak jsou povrchy vozovek v kraji mokré, ale místy mohou být namrzlé.

Podle předpovědi počasí bude zřejmě přes den převážně zataženo s ojedinělým mrholením a v polohách nad 500 metrů nad mořem se slabým sněžením. Nejvyšší denní teploty budou mezi jedním až čtyřmi stupni Celsia, na horách mezi minus čtyřmi až minus jedním stupněm.

čtk