Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na horských silnicích v kraji je sníh, na Semilsku snižuje viditelnost mlha

25. 01. 2022 | 8:13

V Libereckém kraji je na horských silnicích nižších tříd sníh, na Semilsku viditelnost snižuje souvislá mlha. Ojediněle přes den mohou být srážky mrznoucí, vyplývá z údajů na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

silnice snow-1281636 1280
Ilustrační fto

Teploty jsou ráno v kraji mezi nulou a třemi stupni Celsia, na horách slabě mrzne. Přes den očekávají meteorologové místy slabý déšť nebo mrholení. V polohách nad 600 metrů nad mořem a později nad 400 metrů mohou být ojediněle srážky mrznoucí nebo bude slabě sněžit. Nejvyšší denní teploty budou mezi jedním a třemi stupni Celsia, na horách mezi minus třemi stupni a nulou.

V západní části Krkonoš je na silnicích II. a III. tříd zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem, na vedlejších vozovkách v Jizerských horách je rozbředlý sníh a na inertně udržovaných silnicích v Lužických horách na Českolipsku jsou zbytky sněhu. Pro auta nad šest tun je nadále na Liberecku uzavřená silnice III. třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, kterou silničáři jen pluhují. Objízdná trasa pro kamiony vede po chemicky udržované silnici I. třídy přes Frýdlant.

čtk