Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na horských silnicích v kraji je slabá vrstva sněhu, místy se může objevit ledovka

19. 11. 2023 | 8:27

Slabá vrstva sněhu či jeho zbytky jsou v Libereckém kraji na horských silnicích, jinak jsou povrchy vozovek na severu Čech mokré. Sněžení by ale mělo i v horách postupně přecházet v déšť, který může na prochlazených površích namrzat a vytvářet ledovku. Výstraha meteorologů s nízkým stupněm nebezpečí platí pro sever Čech do 14:00, vyplývá z údajů na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

silnice LK 2 87544908 2492756024297342 1557162396282257408 n
Foto: Silnice LK

Zbytky sněhu jsou v Jizerských horách a západní části Krkonoš na silnicích prvních tříd, na vozovkách nižších tříd v horských oblastech je slabá vrstva nového sněhu. Za noc na horách připadlo několik centimetrů sněhu. Podle údajů na dopravním webu Ředitelství silnic a dálnic jsou po ošetření silnice nejen v horských oblastech Jablonecka a Semilska, ale i na Liberecku včetně čtyřproudé silnice z Liberce na Prahu, silnice 9 a 13 na hranici Libereckého a Ústeckého kraje i vozovky v okolí Ústí nad Labem či v Krušných horách.

Teploty jsou ráno na severu Čech kolem nuly, v Ústeckém kraji se přes den dostanou až ke 12 stupňům Celsia, v Libereckém maximálně k osmi stupňům. Přes den by měly srážky slábnout, odpoledne by v Ústeckém kraji mělo být dokonce jen oblačno až polojasno. Večer ale meteorologové očekávají další srážky, většinou by měly být deštivé.

čtk