Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na horských silnicích v Libereckém kraji je po nočních přeháňkách nový sníh, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností

03. 12. 2019 | 7:25

Silnice v Libereckém kraji jsou po nočních sněhových přeháňkách sjízdné se zvýšenou opatrností. Sníh zůstává na silnicích v horských oblastech, a to i na hlavních tazích Jablonecka a Semilska, vyplývá z údajů na dopravním webu.

silnice lk zima A92Z3767
Foto: Silnice LK

Teploty byly ráno mezi nulou a minus třemi stupni Celsia. Přes den by měly vystoupat až na čtyři stupně, na horách budou maxima mezi jedním a minus dvěma stupni.

Na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a liberecké části Krkonoš je vrstva nového sněhu, na hlavních tazích v horských oblastech je rozbředlý sníh či jeho zbytky. V ostatních částech Libereckého kraje jsou silnice mokré.

Dopoledne by měly doznívat srážky, přes den může být přechodně až polojasno. K večeru ale opět bude přibývat oblačnost a místy by mělo slabě sněžit, v polohách pod 300 metrů nad mořem budou srážky smíšené.

čtk