Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na investiční akce v příspěvkových organizacích sociálních služeb dá kraj přes 127 milionů

06. 07. 2020 | 5:37

Rada Libereckého kraje jednání rozhodla o dalších investičních akcích v regionu. Vybrala dodavatele pro výstavbu výtahu v budově F v Jedličkově ústavu v Liberci za bezmála 7 milionů korun včetně DPH, domu Jana pro sociální službu v Hodkovicích nad Mohelkou v hodnotě 22,3 milionu s DPH a také zahájila výběr firmy, která za zhruba 48 milionů postaví domácnost pro osoby se zdravotním postižením v APOSSu v Nové Vsi u Chrastavy.

socialni1 menší
Ilustrační foto, Artur Irma

„Investiční akce pokračují nehledě na koronavirovou krizi. Jsem moc rád, že můžeme vybírat další firmy, které se budou podílet na výstavbě důležitých objektů. Nový výtah v Jedličkově ústavu jednoznačně usnadní pohyb po budově. Nezapomínáme ani na sociální služby, kde se snažíme vybudovat zcela nové objekty, které splňují požadavky moderní doby,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Na výstavbě Domu Jana v Hodkovicích nad Mohelkou začne vybraná firma pracovat nejdříve v srpnu 2020 a jeho dokončení kraj předpokládá nejpozději na konci roku 2021. „Lidí s roztroušenou sklerózou bohužel v našem regionu přibývá, proto je dobře, že toto zařízení vznikne. Vyspělost každé společnosti se totiž pozná podle toho, jak dobře se dokáže postarat o potřebné,“ vysvětlil Pavel Svoboda, náměstek pro resort sociálních věcí.

Nového výtahu v Jedličkově ústavu se uživatelé dočkají nejdříve v březnu příštího roku. Práce na výstavbě domácnosti pro zdravotně postižené v novoveském APPOSu by měly začít ještě letos s předpokládaným termínem dokončení tři čtvrtě roku od předání stavby zhotoviteli.

Na investiční akce v příspěvkových organizacích dal vloni resort sociálních věcí přes 93 milionů korun. Letos částka na investice v této oblasti činí 127.365.050 korun. Finance jsou včetně účelových příspěvků a investičních akcí.

LK/Filip Trdla