Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Jizerce bylo dnes v noci opět pod minus 15 stupni, rekordy má pět stanic na severu Čech

25. 03. 2020 | 10:19

Nové minimum pro dnešní noc má pět meteorologických stanic na severu Čech, které měří déle než 30 let. Nejchladněji bylo tradičně na Jizerce v Jizerských horách, kde třetí noc po sobě teplota klesla pod minus 15 stupňů. "Na Jizerce bylo minus 15,6 stupně," uvedl dnes pro ČTK Martin Novák z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. "Mrazy by měly v dalších dnech začít polevovat, v noci na pátek už teploty budou kolem nuly," dodal.

Dnes v noci na horách v Libereckém kraji teploty klesly pod minus deset stupňů, v nížinách byla minima nejčastěji mezi minus sedmi a minus devíti stupni. Nový rekord má Česká Lípa, kde bylo minus devět stupňů a předchozí minimum z roku 2013 bylo překonané o 1,5 stupně.

V Ústeckém kraji mají nový rekord na čtyřech stanicích a v Tušimicích s minus 5,8 stupni vyrovnaly rekord z roku 2013. Rekordní hodnoty z tohoto roku byly dnes překonané i v Kopistech na Mostecku, Ústí - Vaňově a Varnsdorfu. Ještě déle odolával rekord v Doksanech na Litoměřicku, kde bylo dnes v noci minus deset stupňů. Předchozí minimum, minus 9,7 stupně, bylo z roku 1958.