Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Jizerce klesla teplota dnes v noci na minus 11,5 stupně, silničáři doporučují opatrnost hlavně v horách

24. 02. 2022 | 7:42

Liberecký kraj se dnes probudil do mrazivého rána, na některých místech klesly teploty až k minus deseti stupňům, stanice na Jizerce v Jizerských horách naměřila před rozedněním minus 11,5 stupně Celsia. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost hlavně v horských oblastech. Na silnicích nižších tříd je tam zledovatělá vrstva ujetého sněhu, led z tajícího sněhu se ale může objevovat i na silnicích, které se solí.

silnice LK 2 87544908 2492756024297342 1557162396282257408 n
Foto: Silnice LK

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou většinou jen holé a vymrzlé, místy mohou být po chemickém ošetření vlhké. Platí to i pro silnice nižších tříd mimo horské oblasti. Ojediněle se ale mohou objevovat mlhy, které mohou na silnicích namrzat, motoristé by proto měli být obezřetní.

V kraji je dnes ráno většinou jasno, teploty se pohybují od minus dvou do minus deseti stupňů, fouká jen mírný vítr. Během dne bude ale podle předpovědi meteorologů od západu oblačnosti přibývat. Teploty přes den mohou vystoupat až k deseti stupňům nad nulou, na horách k pěti. Vítr bude během dne zesilovat, ani na horách by ale v nárazech neměl překročit 55 kilometrů v hodině.

čtk