Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na silnicích v horských oblastech je sníh, teploty se vrátily pod nulu, mokré vozovky mohou namrzat 

06. 04. 2021 | 7:21

S opatrností jsou sjízdné silnice v Libereckém kraji. V horských oblastech na Jablonecku a Semilsku na nich leží rozbředlý sníh či jeho zbytky, v dalších částech kraje mohou mokré povrchy silnic namrzat. Teploty se v kraji vrátily pod nulu. Dnes ráno bylo mezi minus dvěma až minus třemi stupni Celsia, na horách klesly pod minus pěti stupňů, vyplývá z dat nawebuČeského hydrometeorologického ústavu.

silnice LK 2 87544908 2492756024297342 1557162396282257408 n
Foto: Silnice LK

Zbytky sněhu jsou i na silnici 14 z Jablonce nad Nisou do Harrachova. Jinak jsou hlavní tahy v kraji po chemickém ošetření podleúdajůsilničářů mokré nebo vlhké. Meteorologové vpředpovědipro Liberecký kraj varují, že na hřebenech hor se mohou místy tvořit sněhové jazyky. Přes den by měla být v kraji proměnlivá, převážně velká, oblačnost se sněhovými přeháňkami. Ojediněle mohou být bouřky. Teploty se přes den dostanou maximálně na dva až pět stupňů Celsia, na horách zůstanou pod nulou.

S omezením musejí ode dneška počítat motoristé na příjezdu do Liberce od Prahy po silnici I/35. Důvodem je rekonstrukce mostu u Makra v Liberci-Doubí. Doprava tam až do září bude vedena obousměrně ve druhém jízdním pásu ve směru na Prahu. Stavbaři dnes kvůli rekonstrukci, jež potrvá do června, uzavřou také silnici z Liberce na Ještěd. Motoristé se z Liberce dostanou jen k parkovišti u kabinové lanovky. Parkoviště na Výpřeži a vrchol Ještědu budou pro automobily i cyklisty přístupné jen z druhé strany Ještědského hřbetu od Proseče pod Ještědem nebo Křižan.

čtk