Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na silnicích v Libereckém kraji při dopravních nehodách v květnu nikdo nezemřel

01. 06. 2023 | 13:31

V Libereckém kraji v květnu při dopravních nehodách nikdo nezemřel, před rokem zahynul jeden řidič při čelním střetu dvou aut. Od svého začátku je ale nynější rok v kraji horší než loňský. Za prvních pět měsíců letošního roku si nehody vyžádaly šest životů, loni čtyři. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

nehoda čl FwOhpsYXgAIEBaZ
Foto: Twitter/HZS LK

V květnu se v kraji stalo 457 nehod, což je o 30 více než loni. Těžce zraněno při nich bylo stejně jako loni pět lidí, lehce zraněných bylo 140, o 21 více než před rokem.

Nejčastějšími příčinami nehod byly nepřizpůsobení jízdy okolnostem a nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo v úterý 30. května, celkem 22.

Od ledna do konce května se podle předběžných údajů stalo v regionu 1989 dopravních nehod, při nichž utrpělo těžké zranění 12 lidí a 386 lehké. Za stejné období loňského roku policisté evidují 1802 nehod s 366 zraněnými, z toho u 14 lidí bylo těžké.

Nehody v květnu v okresech Libereckého kraje:

Okres Počet nehod Počet mrtvých
Česká Lípa 133 0
Jablonec nad Nisou 62 0
Liberec 188 0
Semily 74 0

Zdroj: Policie ČR

čtk