Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

O víkendu se zase budou uklízet Jizerky. Jedná se o již jednadvacátý ročník, zájemců jsou vždy stovky

18. 10. 2019 | 5:41

O víkendu 19. a 20. 10. zve Společnost pro Jizerské hory všechny, kterým není lhostejné, jak vypadají Jizerky na velký úklid po letní sezóně. Jedná se již o jednadvacátý ročník této akce, do které se vždy zapojí stovky dobrovolníků.

JizerkyJiří Fejkl-Východová inverze pod Paličníkem
Foto: Jiří Fejkl

Akce je uspořádána tak, aby byla pro zapojené co nejpříjemnější – stačí, když si vyzvednou pomůcky (buď předem v infocentrech nebo v den konání na významných parkovištích) a pak si již naplánují výlet dle své vůle a po cestě sbírají odpadky. Ty pak zanechají na dopravně dobře dostupném místě a nahlásí jejich polohu pořadatelům. V celém následujícím týdnu je pak odpad z hor svážen. Celá akce je podpořena sponzory z řad místních firem i obcí.

„Každý rok se zapojují stovky lidí a setkáváme se opravdu jen s kladnými ohlasy,“ říká ředitelka Společnosti pro Jizerské hory Kateřina Bednářová. „Důležité je pro nás také zapojení škol a dětských kolektivů, protože vnímáme i výchovnou funkci celé akce“ dodává s tím, že letos ji potěšilo množství menších lokálních úklidů, které se konají snad již v každé obci. „Je dobře, že se myšlenka starosti o své okolí šíří a my jsme moc rádi, že v Jizerkách jsou již naše akce zavedenou tradicí.“

Podrobnější informace na stránkách www.projizerky.cz.

TZ