Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

O všech stavbách od A do Z. Online mapa krajských investičních akcí je kompletní

14. 01. 2022 | 17:23

Liberecký kraj aktualizoval po osmi letech svou internetovou mapu investic, na které představuje své investiční akce napříč resorty. Webovou aplikaci lze nově nalézt na odkazu https://mapainvestic.kraj-lbc.cz/. Při aktualizaci kraj doplnil další informace o stavbách financovaných z krajských peněz. Zájemci tam najdou akce od tří milionů korun. ČTK to dnes řekl náměstek hejtmana Zbyněk Milík (Piráti). Mapu investic představil Liberecký kraj na webu poprvé v září 2013, už ale byla zastaralá a potřebovala zmodernizovat.

stavba LK IMG 20210923 104820
Foto: LK

"Jedná se o webovou aplikaci, na které Liberecký kraj představuje všechny své investiční akce napříč všemi resorty. Lze si tam vyfiltrovat a najít stavby podle toho, v jaké fázi se nacházejí – ať už v přípravě, v průběhu prací nebo ty, které jsou dokončené," doplnil Miklík.

Nově mapa podle Miklíka obsahuje i podrobné informace o všech, kteří se na jednotlivých akcích podílejí. "Od projektanta, architekta, technický dozor, zhotovitele až po koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. V této aplikaci lze dohledat veškeré dokumenty, materiály, výběrová řízení, hodnoty a částky, za něž se staví. Mapa investic tak nyní poskytuje kompletní informace o konkrétních stavbách," dodal hejtmanův náměstek.

Mapa přináší přehled investic do pozemních staveb od tří milionů korun bez DPH, které připravuje Odbor investic a správy nemovitého majetku Krajského úřadu Libereckého kraje. V současné době tam zájemci najdou 46 stavebních akcí napříč krajem. "Uživatelé si při hledání mohou zvolit filtr podle resortů, stavu projektu, data zahájení či samotného názvu," dodal Miklík.

Mapa investic není první krajskou webovou stránkou, která prošla v poslední době modernizací. Liberecký kraj před několika dny představil i zmodernizovaný informační a vzdělávací portál EDULK. Je teď přehlednější a uživatelsky přívětivější a sloužit bude nejen jako zdroj informací pro školy, ale také pro širokou veřejnost. Rodiče i budoucí studenti najdou na jednom místě přehledné informace o přijímacím řízení na střední školy, náplni jednotlivých oborů, ale také třeba o vypsání druhého kola přijímacích zkoušek, a nemusí tak obvolávat jednotlivé školy.

čtk