Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pořadatelé mezinárodních šampionátů mohou požádat o dotaci, nejpozději do letošního 30. září

28. 05. 2022 | 5:56

Pořadatelé sportovních akcí mezinárodního významu, které se budou v roce 2023 konat na území Libereckého kraje, ale i organizátoři mistrovství světa, mistrovství Evropy nebo světových pohárů si mohou požádat o poskytnutí dotace z rozpočtu Libereckého kraje. Pro události konané v roce 2023 tak musí učinit nejpozději do 30. září 2022.

ODMtriatlo
ilustrační foto

„Chtěli bychom vyzvat pořadatele, kteří na území našeho kraje v roce 2023 plánují uskutečnit sportovní akci mezinárodního významu a budou na tuto akci žádat o peněžní podporu z rozpočtu Libereckého kraje, aby si žádost o poskytnutí dotace podali nejpozději do 30. září letošního roku,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost. „S podporou takové akce musíme počítat již při tvorbě rozpočtu kraje na další rok, proto potřebujeme informace mít nejpozději do konce září.“

Podpora významných sportovních akcí a významných sportovních akcí mimořádné důležitosti konaných na území Libereckého kraje je jednou z priorit plánu rozvoje sportu. Jedná se o stěžejní dokument, který určuje priority kraje v oblasti sportu v regionu a je již schválený krajským zastupitelstvem z konce letošního dubna.

„V loňském roce jsme takto podpořili například Mistrovství světa v orientačním běhu, které se konalo v červnu 2021 v Doksech, nebo každoročně podporujeme největší závod běžeckého lyžování Jizerská 50,“ dodal náměstek Ramzer.

Formulář žádosti je k dispozici na dotačním webu Libereckého kraje zde.

Bližší informace k žádostem poskytne vedoucí oddělení mládeže, sportu a zaměstnanosti Krajského úřadu Libereckého kraje Tomáš Pokorný (tel: 485 226 646, e-mail: tomas.pokorny@kraj-lbc.cz).

LK/Filip Trdla