Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Premiéru nových pravidel v krajské dopravě někde zkomplikovalo počasí, jinde technické poruchy. Systémy se ale vyladí

15. 12. 2019 | 17:03

Dnes vyjely poprvé v Libereckém kraji vlaky podle nových smluv, a to včetně nového dopravce Arriva. Nabízí se proto otázka, jak se první den jízdy v regionu osvědčil a jak ho hodnotí pracovníci společnosti KORID LK. O první poznatky se podělili na FB profilu Libereckého kraje.

arrivaRychlík
Foto: FB LK

Na tratích v Libereckém kraji je následující stav:

1) Na hlavní regionální lince z Liberce přes Turnov, Semily, Starou Paku do Lomnice n. P. jezdí vozy bez problémů a na čas.
2) Na lince L31 Tanvald – Železný Brod jsou, bohužel, od zhruba 8 hodin na trati výrazné problémy, které způsobují povětrnostní podmínky (husté sněžení) a jízdní doba se tak prodlužuje.
3) Linka R21 Praha–Tanvald je zasažena od rána poruchou zabezpečovacího zařízení SŽDC u Prahy, nyní se provoz postupně vrací do běžného stavu.
4) Linka R22 Kolín–Šluknov: linka funguje bez vážnějších problémů, dopoledne došlo ke zpoždění z linky R21, ale postupně čas klesá.

Co se týká odbavovacích zařízení, přes noční výpadky jsou zařízení ve vlaku již funkční. Zde žádáme cestující o trpělivost, personál některých dopravců se učí praktické ovládání doslova během provozu.

Vzhledem k jednotné změně jízdních řádů v celé Evropě se některá vozidla mezi provozními soubory přesouvají na poslední chvíli, a to často i během noci. Veškeré informace pro cestující budou v pořádku během následujících dnů.

Situaci nadále bedlivě sledujeme, s dopravcem jsme v intenzivním kontaktu. Obě strany usilují, aby cesty po kraji a za jeho hranice byly již brzy co nejpříjemnější.

Zdroj: FB Liberecký kraj