Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji v březnu nikdo nezemřel, loni tři lidé

02. 04. 2024 | 5:00

Letos v březnu při dopravních nehodách v Libereckém kraji nikdo nezemřel, loni v březnu si havárie vyžádaly tři lidské životy. Od začátku roku se v regionu staly tři smrtelné nehody. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

nehoda hrádek GJfutBBWoAAyOr1
Po čelním střetu auta s kamionem u Hrádku 25. března byli vážně zranění dva lidé. Foto: X/HZS LK

Celkem se během března stalo 394 nehod, což je o 12 víc než loni. Při nehodách utrpěli tři lidé těžké zranění, 70 osob se zranilo lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 23,8 milionu korun.

Dopravní nehoda dvou osobních aut v liberecké ulici Na Žižkově 15. března, foto: X/HZS LKPři nehodách utrpěli tři lidé těžké zranění, 70 osob se zranilo lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 23,8 milionu korun.

Dopravní nehoda dvou osobních aut v Jeronýmově ulici v Liberci 15. března. Při střetu se zranily 2 osoby. Foto: X/HZS LKMezi nejčastější příčiny dopravních nehod patřilo nepřizpůsobení jízdy okolnostem a nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo ve čtvrtek 21. března, celkem 22.

Dopravní nehoda dvou osobních aut v Jablonci nad Nisou, na křižovatce ulic U Přehrady a Palackého 3. března. Při střetu byly zraněny 3 osoby. Foto: X/HZS LKVážná nehoda se stala 25. března, kdy se po při čelním střetu s kamionem na obchvatu u příhraničního Hrádku nad Nisou na Liberecku vážně zranili dva lidé. Oba v bezvědomí a napojené na umělou plicní ventilaci záchranáři převezli sanitkou na traumacentrum liberecké nemocnice.

Po čelním střetu auta s kamionem u Hrádku 25. března byli vážně zranění dva lidé. Foto: X/HZS LKčtk