Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při dopravních nehodách zemřel v únoru na silnicích v kraji jeden člověk, před rokem nikdo

02. 03. 2023 | 10:11

V únoru zemřel při dopravních nehodách v Libereckém kraji jeden člověk, loni v únoru nikdo. Od začátku letošního roku si nehody v kraji vyžádaly tři životy, loni za první dva měsíce jeden. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

nehoda bezděz2 Fhyo787XgAExj0h
Archivní foto: HZS LK

Tragická byla letos v únoru nehoda z tohoto pondělí, kdy v podvečer vůz Seat Leon narazil na silnici první třídy 14 v Poniklé na Semilsku do obvodové zdi rodinného domu. Při nehodě zemřel mladý spolujezdec, který seděl na předním sedadle.

Celkem se v únoru stalo v kraji 361 nehod, což je o 12 více než loni. Při nehodách letos v únoru byl jeden člověk těžce zraněn a 56 lehce. Loni zranění utrpělo 55 lidí, vážné nebylo ani u jednoho z nich.

Nejčastější příčinou letošních únorových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost.

Za dva měsíce letošního roku se stalo v kraji podle předběžných údajů 756 dopravních nehod, při nichž utrpěli těžké zranění dva lidé a 116 lehké. Za loňský leden a únor policisté evidují 700 nehod se 115 zraněnými, z toho u tří lidí bylo těžké.

Nehody v únoru 2023 v okresech Libereckého kraje

Okres Počet nehod Počet mrtvých
Česká Lípa 118 0
Jablonec nad Nisou 67 0
Liberec 135 0
Semily 41 1

čtk