Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Příští týden čeká řidiče na Rádelském mlýnu další omezení. Úplná uzavírka sjezdu na Jablonec bude 14. dubna  

28. 03. 2020 | 11:07

Práce na rekonstrukci mimoúrovňové křižovatky státních silnic I/35 a I/65 Rádelský mlýn pokračuje. Ve dnech 2. a 3. dubna dojde k částečnému omezení dopravy na sjezdu na silnici I/65 od Jablonce nad Nisou ve směru na Hodkovice nad Mohelkou. K úplnému uzavření silnice I/65 dojde v úterý 14. dubna.

silnice most foto lk
Foto: LK

V současné době již byla demontována protihluková stěna a pracuje se mimo jiné na svedení Jeřmanického potoka do železobetonových rámů a na kanalizaci ve středním dělícím pásu silnice I/35. „Od dubna zahájí provoz obalovna a pak se bude pokládat asfalt v místech, kde se silnice rozšíří,“ sdělil Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Během příštího čtvrtku a pátku, tedy 2. a 3. dubna, se na sjezdu ze silnice I/65 ve směru z Jablonce na Hodkovice bude skládat mechanizace a stavební materiál. „Provoz budou řídit regulovčíci,“ upozornil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje. K úplnému uzavření silnice I/65 v prostoru mimoúrovňové křižovatky dojde den po Velikonočním pondělí, v úterý 14. dubna.

Dlouho očekávanou rekonstrukci křižovatky státních silnic I. třídy na Rádelském mlýně zahájilo Ředitelství silnic a dálnic začátkem března „Stavební práce započaly za částečné uzavírky provozu silnice I/35, která byla prodloužena do 13. dubna,“ doplnil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy.

Zhotovitelem stavby je sdružení firem Eurovia CS, SaM a Integra stavby, rekonstrukce by měla být hotová nejpozději koncem listopadu roku 2021. „Současná, bezmála padesát let stará podoba této křižovatky již neodpovídala bezpečnostním standardům a nevyhovovala současné intenzitě dopravy. Po rekonstrukci bude toto místo bezpečnější, s plynulým provozem,“ prohlásil náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek Jan Sviták.

LK/Jan Mikulička