Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Prohlášení náměstka hejtmana pro resort zdravotnictví Přemysla Sobotky k Centru urgentní medicíny 

25. 09. 2019 | 14:50

Zastupitelstvo Libereckého kraje v úterý 24. září jednomyslně souhlasilo se změnou projektu a hlavně s financováním výstavby nového pavilonu urgentní medicíny v Krajské nemocnici Liberec.

sobotka premysl
archivní foto

„Dosáhli jsme nejdůležitějšího strategického rozhodnutí Libereckého kraje o zdravotnictví. Zastupitelstvo Libereckého kraje v úterý 24. září jednomyslně souhlasilo se změnou projektu a hlavně s financováním výstavby nového pavilonu urgentní medicíny v Krajské nemocnici Liberec.

Po dlouhých diskusích jsem předložil materiál na jednání zastupitelstva a výsledek je velmi pozitivní.

Ve zkratce: od roku 2024 se změní akcionářská dohoda uzavřená mezi Libereckým krajem, Statutárním městem Liberec, Turnovem a Krajskou nemocnicí Liberec. Liberecký kraj si vezme úvěr, ze kterého se bude financovat stavba v maximální částce 2,5 miliardy korun. Výše úvěru bude známa v krátké době.

Rád bych poděkoval všem krajským zastupitelům a věřím, že stejné stanovisko zaujmou i zastupitelstva měst Liberce a Turnova.“

MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort zdravotnictví