Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Průvodci zdarma budou na Stezce kozunami stromů k dispozici celý říjen i listopad. Pro školáky i seniory

22. 09. 2019 | 5:55

Říjen a listopad se na Stezce korunami stromů již tradičně ponesou ve znamení zvýhodnění pro seniory a děti školou povinné. Mezi největší benefity patří čas průvodců ze Správy Krkonošského národního parku, který Stezka nabídne skupinám zcela zdarma. Důvodem k návštěvě bude také akce pro seniory 1+1 vstupenka zdarma v úterý 1. října, kdy celý svět slaví Mezinárodní den seniorů.

stezka v oblacích 50517c8f6dcf004cfb1fe844f81579b9
Foto: www.stezkakrkonose.cz

Samotný název oblíbené atrakce, která jen za první rok své existence přivítala přes 330 tisíc návštěvníků, evokuje stoupání do výšek, což by mohlo některé starší lidi od návštěvy odradit kvůli obavám z náročnosti. To by však byla zásadní chyba.

Přírodní učebna bez bariér a se zvýhodněním pro skupiny

Stezka je v celé své délce bezbariérová, přizpůsobená jízdě jak s kočárky, tak pro vozíčkáře. Jedná se o opravdu velmi pozvolné stoupání v maximální výši 6 %, které je rovnoměrně rozprostřené do celé délky vyhlídkové věže vysoké 45 metrů,“ říká Zdeněk Pop, marketingový ředitel Stezky. Dědečkům a babičkám, pro které by to i přesto bylo příliš náročné, je možné přímo na Stezce zapůjčit zdarma vozíček, takže ostatní členové rodiny mohou své blízké na vrchol nad koruny stromů bez problémů vyvézt.

Skupiny seniorů i školáků nad 15 osob mají snížené vstupné na osobu, větší skupiny ještě mají nárok na dvě volné vstupenky za každých 25 platících osob jako bonus. Jakkoliv velká skupina pak může během celého října a listopadu využít služby průvodců ze Správy Krkonošského národního parku zcela zdarma.

Ti, kteří se chtějí o českých lesích a jejich ekosystémech dozvědět co nejvíce, mají tedy jedinečnou možnost. Povolanější odborníky budou hledat jen těžko a díky návštěvě Stezky je budou mít k dispozici pro všechny své dotazy. Jejich služby lze také využít jako zpestření a rozšíření přírodovědné školní výuky. Je však potřeba je objednat předem. „Stezka korunami stromů Krkonoše výborně funguje jako taková učebna přírodovědy pod širým nebem. Žáci si díky názorným ukázkám, blízkosti samotné přírody a zajímavému zážitku nově naučené znalosti lépe zapamatují. Je to taková škola pod, mezi i nad korunami stromů,“ říká Michal Skalka, vedoucí ekologické výchovy Správy Krkonošského národního parku.

Stezka se zapojí do úklidu Krkonoš. Přidáte se také?

V pátek a sobotu 4. a 5. října pořádá Správa Krkonošského národního parku úklidovou akci Čisté Krkonoše, kdy během procházky po turistických trasách bude zároveň probíhat úklid jejich okolí. „Uvítáme během úklidu každý pár rukou, který nám pomůže uklidit Krkonoše po turistické sezoně,“ říká Michal Skalka, vedoucí ekologické výchovy Správy KRNAP. „Do úklidu Krkonoš se zapojujeme pravidelně a věříme, že i díky naší propagaci přijde Správu KRNAP během úklidu podpořit co nejvíce lidí,“ říká Marie Jarkovská, ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše.

TZ