Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

První skiareály v Libereckém kraji zahájily o víkendu sezonu, nadále otevřeny budou podle zájmu a počasí

15. 12. 2019 | 16:02

První skiareály v Libereckém kraji zahájily o víkendu sezonu. Zimní sporty přilákaly stovky lidí. Některé areály mají v plánu provozovat sjezdovky i přes týden, jiné se chtějí soustředit na vánoční svátky.

lyžeNeznámý
ilustrační foto

"Jsme spokojeni hlavně s tím, že se nám podařilo pro lyžaře zajistit otevření sjezdovky F10, což je v polovině prosince tradicí," řekla ČTK Renata Balašová z ještědského areálu. Návštěvnost areálu společnosti TMR Ještěd byla podle Balašové tento víkend standardní. V nadcházejícím týdnu podle ní zůstanou brány skiareálu zavřené. "My se budeme soustředit na to, abychom lyžaře nezklamali o vánočních svátcích," řekla.

Lyžařský areál v krkonošských Vítkovicích navštívily v sobotu stovky lidí. "Ráno začal padat mokrý sníh nebo spíš pršet," řekl dnes ČTK starosta Milan Rychtr. Na sjezdovkách bylo podle něj jen několik desítek sportovců. Dodal, že vleky budou v provozu i v pondělí, o dalších dnech se rozhodne podle zájmu lyžařů.

V Jizerských horách v areálu SKI Bižu jezdili lidé na svahu Severák. Podle ředitele areálu Pavla Bažanta se dnešní nepříznivé počasí, stejně jako ve Vítkovicích, na návštěvnosti lehce podepsalo. V sobotu ale byla podle ředitele Návštěvnost slušná, v týdnu bude areál mimo provoz.

Snowpark Rejdice zahájil provoz až dnes. "Návštěvnost budeme vyhodnocovat večer," uvedla Monika Martínková ze snowparku. O dalším provozu podle ní rozhodne až počasí.

čtk