Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ráno může být na silnicích v kraji ojediněle náledí či zmrazky. Na Jablonecku a Semilsku jsou místy i mlhy

24. 01. 2023 | 7:04

Ráno může být na silnicích v Libereckém kraji ojediněle náledí či zmrazky. Na Jablonecku a Semilsku jsou místy i mlhy, ojediněle se při nich může tvořit námraza. Vyplývá z údajů od silničářů a meteorologů.

silnice pocasi2
Foto: Artur Irma

S výjimkou horských oblastí jsou povrchy vozovek v kraji mokré. Zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem je na silnicích II. a III. tříd v Krkonoších na Semilsku, na vedlejších silnicích v Jizerských horách je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Teploty jsou ráno nejčastěji kolem nuly, v horách mezi minus dvěma až minus šesti stupni.

Přes den by mělo být v kraji místy zataženo nízkou oblačnosti, jinde skoro jasno. Ojediněle bude mrholit. Nejvyšší denní teploty budou mezi nulou a třemi stupni Celsia, na horách mezi minus dvěma až jedním stupněm.

čtk