Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ředitelství silnic a dálnic varuje před námrazou, která může být na I/35 u Žďárku a také kolem Hrádku

18. 01. 2022 | 7:36

AKTUALIZOVÁNO: V Libereckém kraji dnes mrzne, všechny silnice jsou sjízdné, silničáři ale doporučují zvýšenou opatrnost, vozovky mohou namrzat. Pozor by si na to měli dát motoristé i na silnici I/9 na Českolipsku. Aktuálně ale podle policie na silnicích žádné problémy hlášené nejsou. Hlavní tahy jsou většinou holé a po chemickém ošetření mokré, i ty ale mohou namrzat.

ZimaKalamitaJNirma1
archivní ilustrační foto Artur Irma

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) na Twitteru, varuje před námrazou, která může být na silnici I/35 u Žďárku a také Hrádku nad Nisou na Liberecku, pozor by si měli dát motoristé také na silnici I/14 u Valteřic na Semilsku. Opatrnost radí silničáři na horských silnicích, kde je zledovatělá vrstva ujetého sněhu, která může klouzat.

Na Liberecku je stále pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, kterou silničáři nesolí. Vzhledem k předpovědi počasí ji zatím není možné otevřít. Řidiči kamionů musejí směrem na Raspenavu a Hejnice po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky. Liberecký kraj leží z velké části v chráněných oblastech, a solí se tak udržuje jen necelých 40 procent komunikací.

V kraji je dnes ráno jasno na Českolipsku a Liberecku, horské oblasti Jablonecka a Semilska mají oblohu zataženou. Teploty se pohybují od minus čtyř do minus jednoho stupně. Nesněží, meteorologové ale očekávají během dne na horách ojediněle sněhové přeháňky. Přes den teploty vystoupají až ke čtyřem stupňům, na horách by mělo mrznout celý den.

čtk