Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sníh je po nočních přeháňkách i na některých hlavních silnicích, ty jsou s opatrností sjízdné

07. 04. 2021 | 7:05

Sníh je v Libereckém kraji po nočních přeháňkách i na některých hlavních silničních tazích. Podle předpovědi se budou sněhové přeháňky vyskytovat i přes den a na horách se mohou tvořit sněhové jazyky, vyplývá z údajů na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

silnice lk zima A92Z3767
Foto: Silnice LK

Teploty v kraji jsou ráno pod nulou a silnice jsou podle údajů na dopravním webu s opatrností sjízdné. Na silnicích prvních tříd v horských oblastech Jablonecka a Semilska a místy i na Liberecku a Českolipsku je uježděný sníh nebo jeho zbytky. Jinak jsou hlavní silniční tahy po ošetření mokré. Vozovky nižších tříd, hlavně v horách, pokrývá vrstva nového nebo uježděného sněhu.

Meteorologové očekávají, že v kraji bude přes den oblačno až zataženo, místy s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Ojediněle mohou být bouřky. Denní teplotní maxima by měla být mezi dvěma až pěti stupni Celsia, na horách by se teplota neměla dostat nad nulu. Vítr by v nárazech měl dosahovat rychlosti až 55 kilometrů v hodině, na horách až 70 kilometrů. Meteorologové varují, že večer se místy může tvořit náledí.

čtk