Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sníh je v dnes ráno na horských silnicích, leží na nich ujetá vrstva krytá posypem

13. 01. 2022 | 7:56

Sníh je dnes ráno v Libereckém kraji na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a Krkonoších. Leží na nich ujetá vrstva krytá posypem, jinak jsou povrchy vozovek v kraji mokré či suché. Ve východní části kraje v noci slabě sněžilo, připadlo ale maximálně několik milimetrů sněhu. Vyplývá to z informací na webech meteorologů a silničářů.

silnice zima
Ilustrační foto

Nadále uzavřená zůstává pro kamiony silnice třetí třídy mezi Mníškem a Raspenavou na Liberecku přes Oldřichovské sedlo, kterou silničáři udržují posypem. Objízdná trasa pro auta nad šest tun vede po silnici první třídy číslo 13 přes Frýdlant.

V noci bylo v kraji mezi minus jedním a minus pěti stupni Celsia, nad nulu se dostala teplota jen ve Frýdlantském výběžku. Podle předpovědi dnešní teplotní maxima budou mezi dvěma až pěti stupni, na horách mezi nulou a třemi stupni Celsia. Přes den by mělo být většinou oblačno, odpoledne by oblačnost měla ubývat.

čtk