Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tento víkend je první adventní. Někde už stromy svítí, jinde se k tomu schyluje dnes. V Liberci sviští ruské kolo

01. 12. 2019 | 7:33

Na náměstích a návsích řady měst a obcí kraje od posledního listopadového dne září vánoční stromy. Kde ještě posla Vánoc nerozsvítili, učiní tak dnes, v první prosincový den, který připadl na první adventní neděli. Facebook je plný fotografií ze sobotního večera a pozvánek na dnešek. V Liberci strom už svítí týden, od minulé neděle.

koloFBLIberečáci
Foto: FB skupiny Liberečáci

V Liberci v sobotu začal velkolepý jarmark a od pátku tu sviští největší letošní adventní atrakce - ruské kolo. To je asi aktuáně nejfotografovanějším objektem ve městě a zdrojem neustálých diskusí na sociálních sítích.

Stánkaři a prodejci stylového tovaru jsou i na zámku Sychrov, kde se od včerejška konají Adventní trhy. Potrvají do neděle do 18 hodin. V Kryštofově Údolí už září Jírův venkovní betlém a v sobotu kraj křižovaly parní vlaky. Libercem jezdila Čertovská tramvaj.

Dnes od 13:15 do 16:30 se na libereckém náměstí Dr. E. Beneše uskuteční Mikulášský běh 2019. Důvod pohnout kostrou před nadcházejícím obdobím hojnosti.

lo