Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Teploty jsou ráno v kraji kolem minus deseti stupňů Celsia, na silnicích nižších tříd v horských oblastech je sníh

14. 02. 2021 | 8:17

V Libereckém kraji je sníh na silnicích nižších tříd v horských oblastech, jinak jsou povrchy vozovek vlhké či mokré. Silničáři varují před namrzáním vozovky, místy mohou být i mrznoucí mlhy. Teploty jsou ráno v kraji kolem minus deseti stupňů Celsia, vyplývá z údajů na webech silničářů a meteorologů.

jizerky 01-(Leden)-045-Aleš Ječmeň-Zima na rašeliništi
Foto: Aleš Ječmeň, Zima na rašeliništi

Na silnicích nižších tříd v Krkonoších, Jizerských a Lužických horách je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Kvůli sněhu zůstává pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Silnice se neudržuje chemicky, a pro nákladní vozy je nesjízdná. Alternativní trasa vede po silnici I/13 přes Frýdlant, kterou silničáři udržují chemicky.

Kvůli mezinárodnímu závodů běžkařů Jizerská 50 bude dnes dopoledne omezený přístup do Jizerských hor. Do 10:15 se motoristé nedostanou s výjimkou místních do Bedřichova po silnici III. třídy, uzavírka bude od chaty Ludmila přes obec až k České chalupě. Uzavřené budou také silnice z Horního Polubného na Jizerku, z Desné na Souš a z Bílého Potoka na Smědavu.

Podle předpovědi by přes den mělo být v kraji polojasno nebo skoro jasno. Nejvyšší denní teploty budou mezi minus šesti až minus třemi stupni Celsia, na horách mezi minus osmi až minus pěti stupni.

čtk