Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V červenci na silnicích v kraji zemřeli dva lidé, méně než loni. Od začátku roku vyhaslo sedm životů

112
01. 08. 2022 | 12:33

V červenci zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji dva lidé, je to o jednoho méně než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly sedm životů, o rok dříve bylo na silnicích devět zemřelých. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

DNmalaskala1
archivní ilustrační foto

K tragické nehodě vyjížděli policisté 20. července na Frýdlantsko, dopoledne tam zemřel řidič osobního auta po nárazu do stromu. Nehoda se stala na silnici druhé třídy mezi Frýdlantem a Novým Městem pod Smrkem, poblíž křižovatky s odbočkami na Krásný Les a Raspenavu.

Policisté řešili v prvním prázdninovém měsíci 337 nehod, což je o 70 méně než loni. Při nehodách bylo sedm lidí těžce zraněno, dalších 125 účastníků vyvázlo s lehkým zraněním. Celková škoda byla vyčíslena na 21,18 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejtragičtějšími dny končícího měsíce byly úterý 12. července a čtvrtek 28.července s 20 nehodami. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost.

Od začátku roku se na silnicích v Libereckém kraji stalo podle předběžných údajů ze statistik 2549 dopravních nehod, což je o 27 méně než za sedm měsíců loňského roku. V kraji už letos zemřelo na silnicích sedm lidí, loni bylo obětí devět. Dalších 27 účastníků se těžce zranilo, o jednoho méně než loni. Lehce zraněných evidují statistiky letos 605, loni jich bylo o čtyři méně. Celkové škody zatím letos přesáhly 134 milionů korun a jsou bezmála o 15 milionů vyšší než před rokem.

Bilance:

Okres Počet nehod Počet mrtvých
Česká Lípa 116 0
Jablonec nad Nisou 42 1
Liberec 126 1
Semily 53 0

zdroj: Policie ČR, ČTK

čtk